Samen met

Jongeren maken tuinbankjes voor ouderen

Nu nog op stoeltjes: morgen worden de bankjes aangeboden die de leerlingen maakten.

De buitenruimte bij appartementencomplex It Lozjement in Sint Jacobiparochie is opgeknapt. Er ontbrak alleen nog iets: een zitplek. Leerlingen VMBO-Techniek van CSG Ulbe van Houten/Campus Middelsee in Sint Annaparochie gingen daarom aan de slag en maakten twee tuinbankjes. Morgen worden deze feestelijk overgedragen.
Lees meer over
Franeker Courant

It Lozjement is een appartementencomplex met elf woningen voor senioren. Er is een gezamenlijke buitenruimte met bergingen en parkeerplekken. Een deel van de buitenruimte was rommelig. De bewoners waren duidelijk over wat er moest gebeuren: een parkeerplek erbij, groen en bloemenpracht en een plek om te zitten. ,,En ’t mâg ôns niet te feul kosse”, gaven ze aan.

Wonen Noordwest Friesland pakte de handschoen op en maakte samen met de bewoners een plan, waarvan de realisatie nu is afgerond. De bewoners zijn tevreden met hun mooie terras: ,,Krekt wat wy wouden.”

Leerlingen van VMBO-Techniek ontwierpen daarna de bankjes. Deze maakten ze deels in de werkplaats van Wonen Noordwest Friesland. Morgen biedt de school het eindresultaat aan de bewoners aan.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu