Samen met

Gebroeders Anker veilen werkboedel voor goed doel

Hans en Willem Anker in 2013. Foto Wietze Landman

Op 13 mei worden de spullen uit de werkkamers van de gebroeders Anker geveild in de Leeuwarder Blokhuispoort. Wim en Hans Anker namen begin dit jaar afscheid van hun baan als strafrechtadvocaat.
Lees meer over
Franeker Courant

De opbrengst van de veiling gaat naar twee goede doelen: Stichting Dierenopvang De Wissel in Leeuwarden en Stichting Dierenweide in Akkrum.

Het kantoor van Anker & Anker zit aan de Ossekop, schuin tegenover de Blokhuispoort in Leeuwarden. Toen dat gebouw nog in gebruik was als huis van bewaring, maakten beiden regelmatig de oversteek naar hun cliënten die er zaten opgesloten. Daarom was de locatie voor de veiling snel gekozen: drink- en eetlokaal Proefverlof, in de zuidelijke vleugel van het monument.

Op 1 januari hielden de Ankers op als advocaat en begonnen ze met het opruimen van hun kantoor. Dat bleek geen gemakkelijke opgave. De broers hebben altijd zonder computer gewerkt, dus de kasten zaten vol met papieren dossiers. Ook zijn er veel persoonlijke souvenirs, zoals schilderijen en schoolplaten.

Ook opgezette dieren, die ze ooit cadeau hebben kregen, en meubels, die een advocatenleven lang mee zijn gegaan, behoren tot de boedel. Tijdens hun veertig jaar durende carrière hebben Wim en Hans veel verzameld. Zoveel, dat niet alles mee naar huis kan. Er worden tussen de vijftig en honderd voorwerpen geveild.

De toegang is gratis. De veiling begint om 16.00 uur, de inloop is vanaf 15.30 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu