Samen met

Franeker Akkoord op zoek naar zingende mannen

Mannenkoor Franeker Akkoord zoekt uitbreiding.

Maar ik kan helemaal niet zingen!Dat horen ze vaak, aldus de mannen van mannenkoor ‘t Franeker Akkoord. De heren die ze ‘op de korrel’ hebben, roepen dat om het hardst.
Lees meer over
Franeker Courant

Of: ‘dat durf ik niet half!’ Daarom houdt het koor op woensdag 18 mei speciaal voor deze dapperen een open repetitieavond. Nieuwe leden maar ook geïnteresseerde mannen die het nog even willen aankijken en die echt geen grote zangers hoeven te zijn, zijn die avond van harte welkom.

,,Zingen in een groep is leuk, het is gezond en onze dirigente helpt ons om samen het maximale te bereiken”, zegt voorzitter Otto Halma. ,,De leden van ons koor zijn ook niet allemaal Franekers. De Waadhoeke is ruim vertegenwoordigd.”

Het koor repeteert iedere woensdagavond om 20.00 in De Bolder aan de IJsbaanweg in Franeker. ,,Onder de strakke, maar begripvolle leiding van de enige aanwezige Leeuwarder, dirigente Ria Fennema”, lacht Halm. ,,Tijdens optredens hebben we bovendien een muzikaal begeleider, Roelien Ytsma.”

Mannenkoor ‘t Franeker Akkoord is ontstaan vanuit het in Franeker en omgeving succesvolle shantykoor ‘Loopend Tuyg’, dat na vijftien jaren besloot om ermee te stoppen. In het voorjaar van 2011 nam een oud-lid het initiatief om dit een vervolg te geven met een nieuw op te richten koor.

Het Franeker Akkoord bestaat nu uit tien heren en kan wel wat nieuwe leden gebruiken. Halm: ,,We zoeken alle stemsoorten, maar vooral bassen en baritons staan op onze verlanglijst. Het streven is om twaalf tot zestien leden te hebben, voor een vierstemmig populair en licht-klassiek repertoire.”

Wat zijn koor zo leuk maakt? Halma kan het zonder aarzelen benoemen. ,,We gaan serieus aan de slag, er is een grote saamhorigheid, maar we lachen soms ook meer dan onze dirigente lief is en we besluiten de repetitieavond graag met een drankje.” Meer info op www.franeker-akkoord.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu