Samen met

Dierenambulance maakt klapper. Stichting Dierenlot gaat de Waadhoekers financieel ondersteunen

De drie wagens van Stichting Dierenambulance de Waadhoeke.

Grote blijdschap bij Dierenambulance de Waadhoeke: de stichting is erkend als begunstigde van Stichting Dierenlot. Dat betekent extra ondersteuning, zowel financieel als praktisch. Een grote wens komt daarmee in zicht; het aanschaffen van een eigen pand.
Lees meer over
Franeker Courant

Oprichter en voorzitter van de Dierenambulance Richard Bijman en zijn medewerkers hebben alle reden voor een feestje. Na twee eerdere afwijzingen is het deze derde keer raak: de aanvraag om ‘Erkend Beneficiant Dierenlot’ te worden, is gehonoreerd. ,,We moesten onszelf eerst bewijzen”, vertelt Bijman. ,,Cijfers opsturen, plannen toelichten. Twee weken terug zijn mensen van de stichting bij ons langs geweest. Ze hebben de administratie doorgespit en ons bevraagd op onze doelen en prognoses.”

Het voornaamste doel, de aanschaf van een eigen pandje zodat de vrijwilligers niet meer alles vanuit huis hoeven te doen, komt hiermee voorzichtig binnen bereik. Bijman: ,,Omdat we nu officieel begunstigde zijn, kunnen we subsidie bij de gemeente aanvragen voor de ritkosten van wildvang. Onze ambulance rijdt in 95 procent van de gevallen uit om wild te vangen, zoals vogels, hazen, reeën en egels. Als we daarvoor subsidie krijgen, kunnen we het bespaarde geld voor andere uitgaven reserveren.”

Daarnaast kan de Dierenambulance nu rekenen op ondersteuning van Dierenlot. ,,Als één van de auto’s ermee ophoudt, kunnen we bijvoorbeeld een vervangende krijgen.” De medewerkers krijgen verder cursussen aangeboden. Kers op de taart zijn de twee jaarlijkse bijeenkomsten waarbij alle aangesloten beneficianten een som geld van Dierenlot krijgen, bijeengebracht door donaties. Elke stichting krijgt hetzelfde bedrag, er wordt eerlijk verdeeld. ,,Vorig jaar was dat twee keer rond de € 10.000”, weet Bijman. Hij is trots: ,,We zijn in 4,5 jaar van een oude Berlingo naar drie knappe auto’s gegaan.”

Aandachtspunt op dit moment is vooral ook de dierenvoedselbank. ,,We zien een grote toeloop van aanvragen. We zouden erg geholpen zijn als mensen ons voer willen doneren, alles is welkom.” Giften worden graag tegemoet gezien aan de Terp 25 in Sexbierum.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu