Samen met

Challenge kunstenaars en fotografe in Koornbeurs

De wandeling Loop naar de maan. Foto Joan van de Brug

Theater De Koornbeurs in Franeker nodigt kunstenaars (tekenen en schilderen) en fotografen uit voor een challenge. In september vindt het Festival Overmorgen plaats, georganiseerd door de vijf Friese theaters. Ook Franeker heeft veel activiteiten tijdens haar Festival Overmorgen weekend van 16, 17 en 18 september.
Lees meer over
Franeker Courant

Een onderdeel van dit weekend is de culturele wandeling Loop naar de maan. Wandelaars lopen van Hatsum naar Franeker (oversteek met het pontje over het kanaal). Onderweg komen ze van alles tegen: kunstwerken,(jeugd-)toneelspelers, veldcollege’s (planetarium), muziek (koren, korpsen, Piter Wilkens), etc. Daarbij worden ze op verschillende plezierige manieren uitgedaagd om in gesprek met elkaar te gaan over filosofische onderwerpen.

Aan de route die gewandeld wordt, wil De Koornbeurs graag kunst(werken) koppelen die de schoonheid van dat landschap benadrukken. Daarvoor worden kunstenaars en fotografen uitgenodigd. Zij zoeken een plek op de wandelroute, de plek die hen het meeste aanspreekt. Mail alvast voor meer praktische informatie beelden@theaterdekoornbeurs.nl. Verwerk vervolgens de schoonheid van jouw plek in een kunstwerk wat valt onder: fotografie en tekenen/schilderen. De inzameling van de kunstwerken is 23 augustus in De Koornbeurs.

Tentoonstelling van kunstwerken

Een jury beoordeelt de kunstwerken/foto’s en kiest een aantal uit die tijdens de wandeling worden tentoongesteld langs de route. Ook worden kunstwerken tentoongesteld in Theater De Koornbeurs, wat het centrum vormt van Festival Overmorgen. Eventueel kan de kunstenaar er voor kiezen om bij het kunstwerk plaats te nemen en in gesprek te gaan met geïnteresseerden over de interpretatie en vormgeving van het ‘beeld’ en het landschap.

Zowel professionals, gevorderde amateurs en beginnende amateurkunstenaars zijn welkom om mee te doen. Kijk op www.theaterdekoornbeurs.nl/festival-overmorgen/beeldende-challenge voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over de wandelroute op www.theaterdekoornbeurs.nl/festival-overmorgen/wandeling-loop-naar-de-maan

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu