Samen met

BolwerkFestival: een middag gratis muziek op het water

Het Friese strijkkwartet Regina Forte.

Voor muziek aan de waterkant hoef je niet naar Amsterdam. Zondagmiddag 10 juli kun je een middag lang terecht aan de Turfkade tegenover de Stadsherberg. Op een praam gezeten nemen vier klassieke ensembles je mee door de tijd: van Bach tot Beatles.
Lees meer over
Franeker Courant

Franeker houdt van muziek. Dat bleek ook in oktober 2019 met een zeer geslaagd Kamermuziekfestival. Door de coronapandemie en een bestuurswissel blijft een herhaling van dat festijn nog even uit. Oud-voorzitter Rolf Bremmer: ,,Het succes van het festival en het wachten op een tweede editie wierp de vraag op: wat te doen in de tussentijd? Zo kwam het zomerse idee bovendrijven om iets met muziek en water te doen.”

Tussen 13.00 en 17.30 uur spelen vier ensembles. Het Friese strijkkwartet Regina Forte geeft de aftrap. Vier gedreven jonge vrouwen met een hoop ervaring. Al meer dan honderd concerten hebben ze achter de rug, soms als begeleiders van zangers als Gerrit Breteler, Wiebe Kaspers en Willke Alberti.

Als tweede speelt het duo Anna Marieke Zijlstra (hobo) en Marloes van Stormbroek (dwarsfluit). Beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Risata is een jong, veelzijdig strijkkwartet, voortgekomen uit het Frysk Jeugd Orkest. Naast klassieke muziek wagen ze zich graag aan genres zoals jazz, pop en klezmer.

Het Da Capo Klarinetkwartet sluit het festival af. Sinds 2010 treden ze regelmatig in Friesland op, onder meer bij CityProms en Noarderwyn. Hun repertoire is zeer breed, van klassiek tot filmmuziek en alles wat daar tussenin zit.

De toegang voor dit evenement is gratis.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu