Samen met

Bildtse Rembrandtmarkt 2022 in Sint Annaparochie

In de grote tent kunnen bezoekers voorwerpen laten taxeren door deskundigen die zullen vertellen of het kunst of kitsch is. Foto Bildtse Rembrandtmarkt

Rondom de Van Harenskerk in Sint Annaparochie wordt zaterdag 6 augustus tussen 11 en 17 uur de elfde editie van de Bildtse Rembrandtmarkt gehouden. Het is de plek waar Rembrandt in 1634 met zijn Saskia trouwde.
Lees meer over
Franeker Courant

Wethouder Jan Dijkstra opent de markt om 11.00 uur. Tientallen sfeervolle kraampjes met kunst, antiek, curiosa en boeken staan rondom de Van Harenskerk. In de grote tent kunnen bezoekers voorwerpen laten taxeren door deskundigen die zullen vertellen of het kunst of kitsch is.

De muzikale omlijsting wordt net als vorig jaar verzorgd door de bijzondere authentieke muziekgroep Datura. Zij bespelen oude instrumenten als de draailier, tamburellu en schalmei.

Verder geeft Jelke Piter Reitsma een demonstratie/workshop pottenbakken en kan men op de foto met de Vaandeldrager, het beroemde schilderij van Rembrandt. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het atelier van Rembrandt.

In het kantoor van Bildtse Belangen zijn tussen 14 en 16 uur voordrachten van diverse Bildtse skrivers. En de etalages in de winkelstraten worden opgefleurd met historische foto’s van Bildts Aigene. Uiteraard lopen Rembrandt & Saskia zelf ook in levenden lijve op deze sfeervolle markt rond, samen met andere Goudeneeuwse personages.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu