Zwembad Bloemketerp in Franeker krijgt overbruggingsgeld en blijft zeker open tot volgend voorjaar

FOTO ZWEMBAD BLOEMKETERP

Zwembad Bloemketerp in Franeker krijgt 60.000 euro om in elk geval tot volgend voorjaar open te kunnen blijven.

De raad van Waadhoeke ging donderdagavond akkoord met het collegevoorstel om het overdekte bad een overbruggingskrediet te verstrekken zodat het tot maart volgend jaar hoe dan ook in de benen blijft en openbaar toegankelijk is.

Nieuwbouw

Waadhoeke heeft de toekomst van de baden in de gemeente laten onderzoeken. Daaruit kwam naar voren dat het mogelijk wijs is om een nieuw bad in Franeker te bouwen. Tenminste als de gemeente bereid is te investeren. Wil ze juist de hand op de knip houden dan zou Bloemketerp mogelijk moeten sluiten. De raad neemt dit najaar een besluit over welke baden blijven en hoeveel geld ze erin wil stoppen.

Niet wachten

Bloemketerp kan niet wachten op die beslissing. Zonder een extra financiële bijdrage kan het bad per september niet langer openbaar worden geëxploiteerd. ,,Dan is het gedaan met vrij baantjeszwemmen”, zei wethouder Caroline de Pee. De voltallige raad ziet de noodzaak om te portemonnee te trekken. Met jaarlijks 70.000 bezoekers is 60.000 euro voor een half jaar te overzien”, zei Cda’er Anton Wijkhuis. ,,Dat is minder dan 2 euro per bezoeker.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke