Zorg over leegstaand begraafplaatshuisje in Franeker

FOTO GOOGLE STREETVIEW

In Franeker is zorg ontstaan over de toekomst van het beheerdershuis op de algemene begraafplaats. Nu het al maanden leeg staat wordt gevreesd voor sloop.
Lees meer over
Waadhoeke

Drie bezorgde Franekers hebben een ingezonden brief naar de gemeenteraad van Waadhoeke gestuurd waarin ze schrijven dat ze bang zijn dat het pand wordt gesloopt. ,,Dit zou een aderlating voor de stad Franeker zijn, het huisje is een geliefd en beeldbepalend gebouwtje” schrijft het drietal van wie Margreet van Vossen een is.

Ze trekken aan de bel omdat ze bang zijn dat de staat van het huisje verslechterd nu het onbewoond is. ,,Leegstand is achteruitgang en ook een uitnodiging tot vandalisme.” Van Vossen zegt dat ze meerdere mensen kent die wel in het huis zouden willen wonen en ook best een oogje op de dodenakker willen houden.

Gemeente Waadhoeke heeft de verontruste Franekers laten weten dat sloop niet aan de orde is en dat wordt gezocht naar een passende invulling. Binnenkort vindt er een verkennend gesprek plaats met belangstellenden die aan deze uitgangspunten kunnen voldoen.

Nieuws

menu