Waadhoeke officieel regenbooggemeente

Het gemeentehuis in Franeker.  FOTO GEMEENTE WAADHOEKE

Waadhoeke is vrijdag officieel uitgeroepen tot Regenbooggemeente. Daar hoort een anti-discriminatiebeleid bij waar geld voor uitgetrokken wordt.
Lees meer over
Waadhoeke

Een initiatief van maart 2019 van de partij Gemeentebelangen, gesteund door de VVD, om Waadhoeke uit te roepen tot Regenbooggemeente, kreeg vrijdag in de raad heel wat meer steun dan destijds. De hele raad stemde voor en trok 3500 euro uit om daar passend beleid bij te maken en er vanaf 2021 20.000 euro structureel voor uit te trekken.

Vorig jaar hadden CDA en ChristenUnie twijfels. Zij vinden dat je met de Regenboogvlag één groep eruit pikt, de lhbti’ers, terwijl het om alle groepen zou moeten gaan. ,,Trek het breder’’, zei Dit Bloem van de ChristenUnie. Dat zegde wethouder Boukje Tol toe. Ze lichtte toe dat de gemeente vooral in het onderwijs en de sport het anti-discriminatiebeleid onder de aandacht wil brengen.

De FNP stemde volmondig toe want ,,elk mei him te plak fiele yn Waadhoeke’’, aldus fractievoorzitter Bert Vollema. Een actief programma anti-discriminatie volgt nog. Gemeentebelangen begreep deze tussenstap in verband met corona. Er kon nu geen overleg plaatsvinden met belanghebbenden. ,,En it moat gjin lege huls wurde’’, aldus Kees Arendz.

Nieuws

menu