Waadhoeke moet keuzes maken: met welke zwembaden gaat ze door en met welke niet?

Badmeesters Gillis van Maanen en Nynke de Vries in De Bildtse Slag. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

De gemeente Waadhoeke moet ‘keuzes maken’ als het gaat om de zwembaden in de gemeente. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners om - in de vorm van een enquête - mee te denken over de toekomst van de zwembaden.

De zwembaden zijn verouderd en kunnen niet zonder gemeentelijke steun. Met het oog op de toekomst wil de gemeente keuzes maken, met welke zwembaden de gemeente wel doorgaat en met welke niet. En: „Er moet een juiste balans worden gevonden tussen het aanbod en het gebruik van zwembaden”, aldus de gemeente.

De gemeente telt nu twee openbare overdekte zwembaden, een openluchtzwembad en een instructiebassin. Die zijn allemaal eigendom van private partijen. De gemeente subsidieert jaarlijks alleen het overdekte zwembad De Bildtse Slag in Sint Annaparochie. Het openluchtzwembad Waadhoeke Resort heeft de afgelopen jaren een incidentele bijdrage ontvangen.

Uit de gemeente is een steekproef getrokken, dus ontvangt een deel van de inwoners binnenkort een brief met een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête.

De gemeenteraad neemt voor de zomer de beslissing of de huidige zwembaden in stand moeten worden gehouden of dat er bijvoorbeeld nieuwbouw moet komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke