'Waadhoeke moet eigen ondernemers aan meer werk helpen'

Waadhoeke moet eigen ondernemers inzetten bij een actie voor de aanleg van energiebesparende maatregelen.

Waadhoeke moet meer doen voor lokale ondernemers, vindt de VVD-fractie die donderdag tijdens de raad wilde weten of de gemeente bij duurzaamheidsplannen wel genoeg zijn best heeft gedaan om bedrijven uit de buurt erbij te betrekken.

Heeft de gemeente genoeg gedaan om lokale ondernemers te steunen, wilde VVD-raadslid Joke Osinga weten van FNP-wethouder Jan Dijkstra.

In de eerste helft van 2020 kregen inwoners een brief van gemeente over een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, zonnepanelen en waterzijdig inregelen.

,,Eén van de kritiekpunten op deze actie was dat de lokale ondernemers in onze gemeente niet of in ieder geval onvoldoende aan bod kwamen”, zei Osinga.

Tweede ronde

Onlangs kregen de inwoners van de gemeente Waadhoeke een tweede schrijven over hetzelfde onderwerp. Zijn ondernemers nu wel betrokken, vroeg Osinga?

Jazeker, antwoordde Dijkstra. Voor de tweede ronde heeft de gemeente een lijst opgesteld met plaatselijke ondernemers. Die zijn benaderd om aan te haken. ,,Der binne twa bedriuwen út eigen gemeente dy’t meidogge. Dy kinne it ek wiermeitsje, want se moatte wol leverje kinne. It kin wol om tûzenen oanfragen gean.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke
Energietransitie