Waadhoeke 'bytsje skrokken' van Leeuwarder 10.000-huizenplan

Leeuwarden wil de komende jaren 10.000 huizen bouwen. ANP

Burgemeester en wethouders in Waadhoeke zijn geschrokken van de grootse bouwplannen van Leeuwarden. De stad wil mogelijk 10.000 nieuwe woningen bouwen om de krapte op de huizenmarkt het hoofd te bieden.

,,Dêr binne we wol in bytsje fan skrokken”, zei wethouder Nel Haarsma donderdagavond tijdens de raadsvergadering van Waadhoeke. ,,Ljouwert wurket gear mei trije regio’s oer neibouplannen yn Noard-Fryslân.” Ze heeft direct contact opgenomen met haar Leeuwarder collega Hein de Haan ,,oer hoe dit no kin.”

Die verzekerde haar dat niet alleen huizen in de stad gepland staan, maar ook in de omliggende dorpen. ,,Nije wike ha we regionaal oerlis hjiroer en oer de wentebou yn Noard-Fryslân”, zei Haarsma.

Waadhoeke koerst op 250 nieuwe huizen

De fractie van Gemeentebelangen stelde vragen over de hoeveelheid huizen die Waadhoeke de komende jaren wil bouwen. De gemeente praat volgende maand over de woonvisie en welke projecten op stapel staan. Haarsma zei dat er voor de komende jaren plannen liggen voor zo’n 250 nieuwe woningen in Waadhoeke.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke
Woningmarkt