Waadhoeke blijft coulant met verruiming terrassen

Waadhoeke gaat ook dit jaar coulant om met grotere terrassen. ANP

Horecaondernemers in Waadhoeke kunnen ook dit voorjaar en zomer rekenen op een coulante houding van de gemeente over de verruiming van terrassen.

Dat zegde wethouder Caroline de Pee toe na vragen van de fractie Gemeentebelangen tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

Waadhoeke gaf cafés en restaurant vorig jaar toestemming om grotere of extra terrassen uit te stallen vanwege corona. Adrie Weiland van Gemeentebelangen wilde weten of het college bereid is om zo snel mogelijk een besluit te nemen over de verlengingen van de bestaande verruiming en regelgeving, ,,sadat de ûndernimmers fan Waadhoeke witte wer’t se oan ta binne?”

Terras op de gracht

De Pee antwoordde volmondig ‘ja’ op die vraag. De wethouder zei dat er al twee vergunningen zijn verleend en dat zij samen met burgemeester Marga Waanders in gesprek is met de horeca in de dorpen en de stad. ,,We willen er opnieuw coulant mee omgaan.”

Over de terrassen over de grachten in Franeker, zoals die er vorige zomer waren, was De Pee nog terughoudend. ,,Over die vergunningen willen we eerst nog in overleg met omwonenden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke