Vrouw uit azc Sint Annaparochie overgoten met kokend water bij ruzie in Brabant

FOTO PIXABAY

Een Nigeriaanse vrouw uit het asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie is in de nacht van 2 op 3 augustus in een Brabants azc het slachtoffer geworden van homogeweld.
Lees meer over
Waadhoeke

De vrouw was in Gilze op bezoek bij haar vriendin en diens achttien maanden oude kind. ‘s Avonds kregen ze woorden met een ander Nigeriaans stel. De vrouw van het stel gooide daarbij kokend water naar de vriendin en haar kind waarop de vrouw uit Sint Annaparochie ertussen sprong. Ze liep daarbij over de hele rechterzijde van haar lichaam eerste en tweedegraads brandwonden op.

Volgens LGBT Asylum Support, een groep die zich inzet voor LHBTI-asielzoekers, is homohaat overduidelijk het motief. De vriendin werd al langer lastig gevallen door het stel. Niet alleen werden de vrouwen uitgemaakt voor ‘stomme lesbiennes’ ook verkondigde de man dat homoseksualiteit een taboe is in Nigeria.

LGBT Asylum Support meent dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) na het incident in gebreke is gebleven. Het slachtoffer is niet geholpen bij het doen van aangifte en de medische dienst zou de vrouw niet hebben willen helpen waarna ze zonder behandeling vijf uur in de trein moest zitten van Brabant naar Friesland. Volgens het COA is de vrouw wel degelijk medisch behandeld en maakte ze zelf de keus om met de trein terug te reizen.

De vriendin is door het COA voor haar veiligheid overgeplaatst naar een ander azc.

Nieuws

menu