Vier weken cel voor Whatsapp-fraude

FOTO ANP Foto: "RITCHIE B. TONGO"

Een inwoonster van Franeker werd in juli vorig jaar slachtoffer van Whatsapp-fraude: iemand die zich voordeed als haar dochter vroeg haar om geld over te maken.
Lees meer over
Waadhoeke

Vrijdag veroordeelde politierechter Bert Dölle een 39-jarige inwoonster van Heerlen tot vier weken cel. Het geld – bijna 1400 euro – waarvan de vrouw uit Franeker dacht dat ze het naar haar dochter had overgemaakt, was op de bankrekening van de Heerlense terechtgekomen.

Nadat ze eerder nog contact had met haar dochter, kreeg de moeder later op de dag een Whatsapp-bericht dat de telefoon van de dochter in de wasmachine was beland. Ze moest betalingen doen, maar kon niet bij haar bankgegevens. De dochter, of de persoon die zich voor haar uitgaf, vroeg of de moeder even geld wilde overmaken naar een bepaald rekeningnummer. Dat deed de vrouw.

Toen de dochter later die dag haar moeder belde en bleek dat ze nergens iets van wist, had de moeder meteen door dat ze was opgelicht. De Heerlense is eerder veroordeeld voor oplichting. De rechter bepaalde dat het slachtoffer haar geld terugkrijgt.

Nieuws

menu