Van vuurtoren tot lieflijk ijstafereel: Schoolplatenmuseum Deinum verkoopt 800 schoolplaten

Net als andere musea moest het Schoolplatenmuseum in Deinum wegens corona dicht. Het gaf eigenaar Piet Heeringa de mogelijkheid zijn enorme collectie eens goed door te nemen. Hij ontdekte zo’n achthonderd dubbele exemplaren die zaterdag verkocht worden vanuit een ruime loods.

Piet Heeringa, eigenaar van Schoolplatenmuseum Deinum, heeft in de coronaperiode opgeruimd en verkoopt nu alle dubbele schoolplaten en landkaarten.

Piet Heeringa, eigenaar van Schoolplatenmuseum Deinum, heeft in de coronaperiode opgeruimd en verkoopt nu alle dubbele schoolplaten en landkaarten. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Waadhoeke

Duizenden schoolplaten en landkaarten verzamelde Piet Heeringa (66) uit Deinum om ze vanaf 2009 in een museum onder te brengen. Het bûthús van de boerderij waar hij vroeger boer was en daarnaast het beroep van veehandelaar uitoefende, is nu één en al nostalgie. Het museum is op afspraak open, maar Heeringa laadt net zo goed een deel van zijn collectie in de auto om op andere plekken over de collectie te vertellen.

Nieuws

menu