VVD bezorgd over veiligheid verpauperde Black Horse Menaam

De nieuwe eigenaar van het verwaarloosde café en zalencentrum Black Horse in Menaam wil het pand verbouwen tot appartementencomplex. Foto: Catrinus van der Veen

De VVD in Waadhoeke wil weten of de gemeente niet wat kan doen aan de verpaupering van het voormalige café Black Horse aan de aan de Dyksterbuorren in Menaam.
Lees meer over
Waadhoeke

De ramen van het pand in het centrum van het dorp zijn dichtgetimmerd, de goten verzakken en stenen vallen naar beneden, constateren de liberalen die volgende week in de raadsvergadering er vragen over stellen.

Ze willen weten of de wethouder contact heeft met de eigenaar en hoe het zit met de brandveiligheid van het pand dat ze ,,een doorn in het oog” vinden.

Dissonant

De partij noemt verwaarloosde voormalige café ,,een grote dissonant naast het pand dat Kwadrant zo fraai aan het verbouwen is.” De leegstaande gemeentekantoren van de voormalige gemeente Menameradiel zijn door zorgorganisatie Kwadrantgroep omgebouwd tot appartementen.

In 2019 antwoordde Waadhoeke op vragen van Gemeentebelangen over de stand van zaken rond Black Horse, dat gemeentelijk ingrijpen toen niet mogelijk was. Lees daarover hier verder.

Nieuws

menu