Tzum wil wallballen en freerunnen in het dorpshuis

In Tzum willen ze graag freerunnen in het dorpshuis.

In Tzum willen ze graag freerunnen in het dorpshuis. FOTO NIELS DE VRIES

Tzum krijgt 9000 euro subsidie van gemeente Waadhoeke om de gymzaal bij dorpshuis De Moeting geschikt te maken voor freerunning en indoor-wallball.
Lees meer over
Waadhoeke

Dorpsbelang, de gymvereniging, het dorpshuis, de school en de kaatsvereniging in Tzum willen graag meer sport- en speelfaciliteiten voor de dorpsjeugd en de volwassen inwoners.

Ze willen een mobiel klimeiland aanschaffen voor in de gymzaal en materialen voor een freerunningparcours. Ook ligt er de wens voor een officiële indoor wallball-muur met bijbehorende belijning volgens de voorschriften van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB).

Tape op de vloer

Zo kunnen kunnen kaatsers ook ‘s winters trainen. In de zaal is al een provisorisch wallballveld gemaakt met tape. Daar werd veel gebruik van gemaakt dus met de animo van de kaatsmuur zit het wel goed, denken de initiatiefnemers.

Alles bij elkaar kosten de spullen en de aanleg 22.500 euro. Aan de gemeente is een bijdrage van 9.000 euro gevraagd en burgemeester en wethouders willen dat bedrag ook beschikbaar stellen. Tzum hoopt verder op een provinciale subsidie van 9000 euro. Maar mocht die toezegging er niet komen dan is Waadhoeke bereid ook dat bedrag te betalen uit het budget Dorpen en Wijken.