Treinen kunnen toch niet over defecte spoorbrug Franeker rijden: donderdag pas weer treinverkeer tussen Harlingen en Leeuwarden

Bij voorbereidende werkzaamheden aan de spoorbrug over de Arumer Feart bij Franeker ontstond een verzakking ontstaan. FOTO KAPPERS MEDIA

Opnieuw rijden er woensdag geen treinen tussen Harlingen en Leeuwarden vanwege de defecte spoorbrug over de Arumer Feart bij Franeker. De komende uren werkt ProRail aan een tijdelijke oplossing van brug en spoor, dan moeten de treinen donderdagochtend weer kunnen rijden.
Lees meer over
Waadhoeke
Harlingen
Leeuwarden

Vorige week ontstond er door grondwerk bij de brug een scheur in het landhoofd, toen werd het treinverkeer ook stilgelegd. Later werd besloten dat treinverkeer wel weer over de brug heen kon, mits er met lage snelheid werd gereden.

ProRail is de brug blijven monitoren en daaruit bleek woensdag dat de staat van de brug verder verslechterd is. Uit voorzorg is het treinverkeer daarom weer stilgelegd. Woensdag wordt de brug tijdelijk verstevigd, zodat er donderdag weer gereden kan worden.

De spoorbrug stamt uit 1863 en is aan vervanging toe. Het was de planning dat de brug volgend jaar vervangen zou worden, daarom was ProRail bezig met voorbereidende werkzaamheden. Er werd boorpalen voor de fundatie van het nieuwe bouwwerk geplaatst, maar dat leverde dus een scheur op. Nu zijn er gesprekken met de aannemer om het vervangen van de brug naar voren te halen.

Nieuws

Meest gelezen

menu