Solliciteren in een arrestantencel? Voormalig politiebureau Franeker verkocht aan uitzendbureau

Politiebureau Franeker.

Het voormalige politiebureau op het kantorenpark in Franeker Noord is verkocht aan de Franeker onderneemster Noor de Jong. Ze verhuist met haar uitzendbureau Sloobest van elders uit de stad naar het pand aan het Want.
Lees meer over
Waadhoeke

Solliciteren in de arrestantencel of een intakegesprek in de oude verhoorruimte? Het zou zomaar kunnen dat werkzoekenden in Franeker straks in een oude politiecel belanden. Het voormalige politiebureau is gekocht door de Franeker onderneemster Noor de Jong. Ze strijkt straks met haar uitzendbureau Sloobest (vijf medewerkers) neer in het oude agentenkantoor.

Politiecel

Het gebouw heeft twee etages en meet 700 vierkante meter kantoor- en woonruimte. Er zijn vijftien parkeerplaatsen met rondom een groene tuin. De Jong denkt erover om een deel van het pand te verbouwen tot appartementen of werkunits. ,,We zijn nog aan het brainstormen over wat mogelijk is.” Of de politiebureau-elementen zoals de cellen blijven, is nog de vraag. ,,We moeten kijken wat functioneel en mooi is.”

Veiling

Ruim een jaar geleden vertrokken de laatste politiemensen uit het pand, dat in 2005 is gebouwd. Wijkagenten verhuisden naar het gemeentehuis. Het gebouw ging in september vorig jaar onder de hamer met een online veiling. Dik 150 bieders toonden belangstelling. Het hoogst uitgebrachte bod was 510.500 euro. De Jong kocht het pand van Hoekstra en Van Eck, bedrijfsonroerend goed. Die hadden het voor 685.000 in de etalage.

Nieuws

Meest gelezen