Rembrandt trouwde in Sint Annaparochie, maar daar zijn weinig sporen van te vinden. Het dorp wil daar verandering in brengen: 'We gaan Saskia en Rembrandt hier weer laten leven'

Een beeldje en een dichte kerk. Daarmee moeten Rembrandtfans het doen als ze een bezoekje brengen aan de plek waar de wereldberoemde schilder trouwde met zijn Saskia. Sint Annaparochie wil het paar weer laten leven.

In 2006, het vierhonderdste geboortejaar van Rembrandt, werd zijn huwelijk met Saskia nagespeeld in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie.

In 2006, het vierhonderdste geboortejaar van Rembrandt, werd zijn huwelijk met Saskia nagespeeld in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Waadhoeke

Wie nu in Sint Annaparochie op zoek gaat naar sporen van Rembrandt van Rijn en zijn vrouw Saskia van Uylenburgh is gauw klaar. In het hart van het dorp staat natuurlijk de imposante Van Harenskerk, de opvolger van het godshuis waar het beroemde paar elkaar in 1634 het jawoord gaf. Maar die zit vaker op slot dan dat hij open is.

Nieuws

Meest gelezen