Raadslid Waadhoeke Dit Bloem breekt met ChristenUnie

Gemeentehuis Waadhoeke. FOTO GEMEENTE WAADHOEKE

Opnieuw een politieke breuk in Waadhoeke. Raadslid Dit Bloem stapt uit de eenmansfractie van de ChristenUnie en gaat per direct verder als zelfstandige Fractie Bloem.
Lees meer over
Waadhoeke

Reden voor de breuk is een verschil van inzicht met het bestuur van de ChristenUnie Noardwest Fryslân waardoor er geen vertrouwen meer is, zo laat Bloem weten. ,,Ik voel me onbegrepen en genegeerd.”

Het probleem is puur ontstaan binnen de plaatselijke afdeling, zegt ze. ,,De landelijke partij en Gert-Jan Segers heb ik nog steeds hoog staan. Ik breek niet met de landelijke ChristenUnie.”

Bloem zat ruim zeven jaar voor de ChristenUnie in de gemeenteraad. Eerst in de voormalige gemeente Franekeradeel en sinds 2018 in de gemeenteraad van Waadhoeke.

Ze houdt haar zetel en geeft die bewust niet terug aan de ChristenUnie. ,,Ik wil blijven staan voor mijn standpunten en lokale politiek heeft mijn hart.” Of ze bij de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar meedoet met fractie Bloem is nog de vraag. ,,Ik ben 70, ik heb het nog in beraad.”

Het rommelt in de politieke arena van Waadhoeke. Raadslid Karin Nammensma maakte dinsdag bekend dat ze door onmin met het bestuur de CDA-fractie de rug toekeert en overstapt naar de VVD.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen