Plek gezocht voor rondhangende jeugd Menaam om overlast in het dorp terug te dringen

Zwerfvuil dat jongeren achterlaten

Met een gezamenlijke actie proberen de basisscholen van Menaam, dagbesteding De Tuorrebout en de wijkagent overlast door rondhangende jeugd terug te dringen.
Lees meer over
Waadhoeke

De zestien-plussers hangen op verschillende plekken in het dorp rond, draaien harde muziek, schreeuwen en laten rommel achter. Op het gezamenlijke schoolplein van De Cingel en Eben Haëzer worden bijvoorbeeld kapotte bierflesjes, wietzakjes en peuken aangetroffen, licht directeur Jeroen Wagenaar van De Cingel toe.

Hij benadrukt dat de jeugd in principe welkom is op het plein als er niks zou gebeuren. ,,Er is namelijk in het dorp geen plek waar ze terecht kunnen, dus dat kunnen we ze niet kwalijk nemen.’’ Op waarschuwingen over hun gedrag is echter onvoldoende gereageerd. Er komt daarom meer licht en camerabewaking en de politie gaat met 95 euro beboeten als overtredingen worden geconstateerd.

Ouders, ga in gesprek

Tegelijkertijd wordt er een oproep gedaan om mee te denken over een plek voor de jeugd, zolang de nieuwe multifunctionele accommodatie, waar ruimte komt voor jongeren, niet klaar is. ,,Ook hopen we dat ouders met hun kinderen hierover in gesprek gaan’’, aldus Wagenaar.

De jongeren zijn vaak bijeen bij de plaatselijke supermarkt. Zodra dit terrein sluit, wijken ze uit naar het schoolplein. Er werden ook al putdeksels op het kleuterplein verwijderd. Wagenaar stelt dat niet vast staat dat de jeugd dit gedaan heeft.

Nieuws

menu