Plek arbeidsmigranten in Vrouwenparochie

Het gemeentehuis van Waadhoeke. FOTO ARCHIEF

In Vrouwenparochie wordt een pand aan de Hamerenweg gebruikt voor de huisvesting van acht arbeidsmigranten. Dorpsbelang adviseerde positief.
Lees meer over
Waadhoeke

De gemeente Waadhoeke brengt het initiatief in Vrouwenparochie naar buiten als voorbeeld van geslaagd kleinschalig maatwerk. Eerder lukte het niet om in Bitgummole grootschalig maatwerk toe te passen en het voormalig zalencentrum Groot Terhorne voor 36 arbeidsmigranten geschikt te maken. Hier adviseerde dorpsbelang negatief.

In het buitengebied van Vrouwenparochie gaat het om een kantoorcomplex bij een bedrijfswoning, vertelt Ruurd Tadema van Dorpsbelang. De gemeente schrijft dan voor dat er draagvlak moet zijn in de buurt en bij betrokkenen. Het hele dorp hoeft niet ingelicht te worden. Dit moet bij grootschalige initiatieven, zoals in Bitgummole, wel. Dorpsbelang Vrouwenparochie sprak met de gemeente, uitzendbureau AB Vakwerk, de eigenaar van het pand en de buren en constateerde dat er geen problemen zijn.

Waadhoeke meldt dat er op basis van het nieuwe huisvestingsbeleid 3 vergunningen verleend zijn en 22 aanvragen voor een vergunning nog lopen.

Nieuws

Meest gelezen