Partybus van bedrijf uit Franeker vol met feestende studenten op de snelweg (en dat was niet coronaproof)

Tientallen studenten uit Groningen hebben woensdagavond in een partybus van Boostbussen uit Franeker gefeest. Het zou om studenten van Vindicat gaan. Kooistra Reizen uit Franeker biedt partybussen aan en stelt ‘coronaproof’ op pad te gaan. Daar was evenwel geen sprake van.

In de video is duidelijk te zien dat tientallen studenten aan het feesten zijn. Achter de draaitafel staat een werknemer van Boostbussen, die niet ingrijpt. Dat meldt Groninger blog Sikkom .

Eigenaar Nico Kooistra bevestigt dat zijn bus vol zat met Groningse studenten. ,,Dit is niet goed gegaan. Niemand had een mondkapje op. Daar zijn we normaal wel heel scherp op. We organiseren meer van dit soort reizen, maar die gaan altijd volgens de maatregelen. Zo doen we een gezondheidscheck en we hebben dus de mondkapjesplicht. Dat is gisteravond even niet goed gegaan.”

‘Ik vermoed nu dat het leden van ons zijn’

Vindicat-baas Wessel Giezen, die in een eerder stadium van niets zei te weten, gaat er inmiddels vanuit dat de feestende jongeren leden van zijn studentenvereniging zijn.

,,Ik vermoed nu dat het leden van ons zijn. Maar ik herken niemand en het is zeker niet vanuit het bestuur georganiseerd. Ik keur dit ten zeerste af en snap niet waarom de busmaatschappij dit zo aanbiedt. Dit kan echt niet. Als wij erachter komen dat het inderdaad om leden van ons gaat, zullen we passende maatregelen treffen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke