Verkeersonderzoek naar Oud Kaatsveld Franeker: zebrapad, versmallen of afsluiten

Verbodsbord voor vrachtwagens

Een zebrapad, de weg versmallen of helemaal afsluiten voor vrachtverkeer. Het rapport over de verkeersdruk op het Oud Kaatsveld in Franeker levert uiteenlopende oplossingen op.
Lees meer over
Waadhoeke

Franeker ervaart het Oud Kaatsveld als een chaotisch gevaarlijk verkeerspunt in de stad. Zwaar verkeer zorgt voor trillingen en geluidsoverlast. Fietsers komen in het geding in de straat die nauw is voor grote voertuigen. Doordat zwaar en licht verkeer mengt, er stevig wordt gereden, veel vrachtwagens de route kiezen in plaats van de rondweg vinden weggebruikers het er onoverzichtelijk, druk en gevaarlijk.

Camera-onderzoek

Onderzoeksbureau Bono Trafics heeft de situatie onder de loep genomen met camera’s. Zij stellen een meerdere maatregelen voor. Zoals het visueel versmallen van het Oud Kaatsveld of aanleg van een zebrapad.

Afsluiten

Tweede optie is zorgen dat er minder vrachtverkeer voor de route kiest. Dat kan door afspraken te maken met bedrijven en verkeer te ontmoedigen door ongewenste routes onaantrekkelijk te maken. Wat ook kan is het Oud Kaatsveld afsluiten voor vrachtverkeer. Planning is dat het college van Waadhoeke dit najaar een knoop hakt over de aanpak.

Nieuws

menu