Opnieuw streep door Agrarische Dagen

Beeld van de Agrarische Dagen in 2019. Foto: Suwarda Vis.

Er gaat opnieuw een streep door de Agrarische Dagen in Franeker. De maatregelen rondom het coronavirus maken het voor het bestuur niet mogelijk de feestvijfdaagse in september te organiseren.
Lees meer over
Waadhoeke

‘Door alle onzekerheden over wat er de komende maanden gaat gebeuren en de regels waar we ons nu nog aan moeten houden zijn we tot de conclusie gekomen dat we steeds verder afdreven van waar we voor willen staan: een feest voor iedereen’, zo laat de organisatie weten.

Er zou hoe dan ook voor een andere opzet gekozen worden: een feest op een afgesloten terrein, zodat daar -na overleggen van een vaccinatiebewijs of een negatieve test- de anderhalvemeterregel losgelaten zou kunnen worden. ‘Maar op het moment dat de bezoekers het terrein verlaten is de anderhalve meter weer van kracht en moet dit ook geborgd worden door de organisatie’, schrijft het bestuur. Dat wordt gezien als een ‘onmogelijke opgave’.

Het bestuur realiseert zich ook dat er mogelijk nog meer versoepelingen aankomen, maar dan is de aanlooptijd te kort ‘en wordt het qua planning geen haalbare kaart’.

Nieuws

menu