Oosterbierum is migrantendruk beu

Dorpsbelang Oosterbierum is boos op gemeente Waadhoeke die buiten hun medeweten dorpelingen polst over de komst van extra arbeidsmigranten. Drie huizen met seizoenswerkers is de max, zo was de afspraak.

Paul de Cock en Rintje Visser van Dorpsbelang Oosterbierum Klooster-Lidlum bij een leegstaand huis in het dorp waarvan wordt gevreesd dat een pandjesbaas er arbeidsmigranten in wil onderbrengen.

Paul de Cock en Rintje Visser van Dorpsbelang Oosterbierum Klooster-Lidlum bij een leegstaand huis in het dorp waarvan wordt gevreesd dat een pandjesbaas er arbeidsmigranten in wil onderbrengen. Foto: Catrinus van der Veen

Lees meer over
Waadhoeke

Kale ramen, holle woonkamer. Een hoekhuis aan de Keatsebuorren in Oosterbierum staat leeg. Rinse Visser en Paul de Cock kijken zorgelijk en houden hun hart vast wie straks de nieuwe bewoners worden van het oude huis van Gerrit en Lies. De mannen van Dorpsbelang Oosterbierum Klooster-Lidlum hopen op een gezin uit de buurt of een jong startend stel. In ieder geval mensen die betrokken zijn bij het dorp en er een toekomst willen bouwen.

Nieuws

menu