Onverzettelijk Sexbierum slaat feestelijke eerste paal met een rouwrand: 'It ferskrikkelike ûngelok lit ús net los'

Na jaren van buffelen, stug volhouden, opnieuw moed verzamelen en met z’n allen euro’s sprokkelen, was het donderdagmiddag dan eindelijk zover voor Sexbierum en Pietersbierum: de eerste paal van de splinternieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) ging de grond in. Een moment met een rouwrand.

Bij de start van de bouw van het nieuwe MFA van Sexbierum-Pietersbierum werd Egbert van der Veen gememoreerd. De Sexbierumer was bouwcommissielid en kwam in oktober om bij het bootongeluk op de Waddenzee. Zijn twaalfjarige zoon Riemer raakte daarbij vermist en is nog steeds niet teruggevonden. Echtgenote Willemina en de zonen Jorik en Allard waren betrokken bij het slaan van de eerste paal van het dorpscentrum waar Van der Veen zich hard voor had gemaakt.

Bij de start van de bouw van het nieuwe MFA van Sexbierum-Pietersbierum werd Egbert van der Veen gememoreerd. De Sexbierumer was bouwcommissielid en kwam in oktober om bij het bootongeluk op de Waddenzee. Zijn twaalfjarige zoon Riemer raakte daarbij vermist en is nog steeds niet teruggevonden. Echtgenote Willemina en de zonen Jorik en Allard waren betrokken bij het slaan van de eerste paal van het dorpscentrum waar Van der Veen zich hard voor had gemaakt. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Lees meer over
Waadhoeke

Sexbierumers scharrelden en fietsten donderdag na het middageten naar de Skoalstrjitte en dromden in het lentezonnetje samen rond het bouwterrein naast de school. Dorpsbelangmensen en bouwcommissieleden met bouwhelmen op waren paraat. Burgemeester Marga Waanders van de gemeente Waadhoeke arriveerde tijdig.