Nieuwe eigenaar Gaya Indonesia Westhoek

Café-restaurant en winkel Gaya Indonesia komt in andere handen.

Café-restaurant en winkel Gaya Indonesia komt in andere handen. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Café-restaurant Gaya Indonesia op de Westhoek heeft een nieuwe eigenaar: Douwe Gerlof Heeringa. Hij neemt de zaak over van Cor van der Weide en Agus Aguswan. Heeringa gaat de horecagelegenheid runnen met zijn zus Geartsje Haringsma en omvormen tot een ‘waddenherberg’.
Lees meer over
Waadhoeke

Gaya Indonesia een combinatie van een bruine kroeg, een Indonesisch restaurant en een winkel met kunstartikelen uit onder andere Bali. Met de waddenherberg willen de Heeringa’s inspelen op de trend van lokaal en gezond eten. De nabijgelegen Waddenzee en de akkers en weilanden van Noordwest-Friesland vormen hiervoor een inspiratiebron.

Heeringa is oud-regiomarketeer van Noordwest-Friesland. Hij woonde sinds 2019 in Vlaanderen waar hij werkte vanuit zijn communicatiebureau. In de jaren daarvoor werkte hij onder andere in de horeca in zowel binnen als buitenland. Ook Haringsma heeft meerdere jaren horeca-ervaring opgedaan, waaronder in Nieuw-Zeeland en Australië. Ook is ze eigenaar van Foodcaravan ‘Free Bird’ met als specialiteit wild.

Verbouwing

Waddenherberg The Friezinn moet eind oktober opengaan. Heeringa: ,,We volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben goede hoop dat bij de opening meer bekend is over de verspreiding van het coronavirus en de eventuele rol van horecaplekken.’’ Het voormalige Indonesisch restaurant wordt verbouwd tot één ruimte met de sfeer van een moderne herberg. Daarbij wordt rekening gehouden met de anderhalve meter afstand.