Nieuw cao-bod: bonden schorten mogelijk acties bij Huhtamaki op

FOTO SHUTTERSTOCK

De vakbonden stellen acties voor een betere cao bij eierdoosproducent Huhtamaki in Franeker mogelijk met 24 uur uit. De directie kwam ter elfder ure met een beter cao-bod.
Lees meer over
Waadhoeke

De bonden kijken momenteel naar het aanbod. ,,Het nieuwe bod van de directie is hoopgevend maar nog niet zaligmakend”, zo beoordeelt bestuurder Linda Slagter van CNV Vakmensen.

Huhtamaki bood eerder een loonsverhoging van 2,2 procent. De werknemers eisen een structurele loonsverhoging van 5 procent. Ook willen ze afspraken maken met de werkgever over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. De 200 medewerkers werken in ploegendiensten en hebben daarbij te maken met zware werkomstandigheden, stelt FNV.

,,Er is sprake van structureel overwerk. Er is ook een te hoge werkdruk door te weinig gekwalificeerd personeel door de opleidingsstop die Huhtamaki heeft ingevoerd. Sommige zaken zijn nog steeds niet goed geregeld. Zo moesten medewerkers deze zomer in extreme hitte hun werk doen. Daarnaast is er ook nog steeds sprake van ongezonde luchtkwaliteit’‘, zegt FNV-bestuurder Liza van Nuysenburg.

De bonden willen eerst met de werknemers spreken. Daarna besluiten ze het aanbod aan te nemen of toch actie te gaan voeren.

Nieuws

menu