Mensen met dementie kunnen meanderen door IenhoarnState: 'Wij willen een stukje leven toevoegen aan hun dagen'

Het oude gemeentekantoor van de voormalige gemeente Menameradiel begint een nieuw leven als IenhoarnState, een vernieuwende vorm van wonen en zorg voor mensen met dementie van de KwadrantGroep.

Regiomanager Loes Winkel (r) en Ypie Veenstra van communicatie van de KwadrantGroep aan de achterkant van het oude gemeentekantoor, waar in het puntdakje de eenhoorn zichtbaar is en in de grote balken de namen van alle dorpen uit de voormalige gemeente staan.

Regiomanager Loes Winkel (r) en Ypie Veenstra van communicatie van de KwadrantGroep aan de achterkant van het oude gemeentekantoor, waar in het puntdakje de eenhoorn zichtbaar is en in de grote balken de namen van alle dorpen uit de voormalige gemeente staan. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Waadhoeke

Ronde zuilen, looprondes, de nieuwe inrichting van waar eens de ambtenaren van Menameradiel zetelden, lijkt op een meanderende rivier. Daar is bewust voor gekozen, vertelt regiomanager Loes Winkel van de KwadrantGroep. Dertig mensen met dementie krijgen een woonplek in dit gebouw waar ze doorheen kunnen ,,meanderen’’.