Man overleden na ingrijpen van politie met pepperspray en stroomstootwapen in Franeker

Een man is vrijdagmiddag overleden in Franeker na ingrijpen van de politie met pepperspray en een stroomstootwapen. FOTO CAMJO MEDIA

Een man is vrijdagmiddag overleden in Franeker na ingrijpen van de politie met pepperspray en een stroomstootwapen. De man raakte buiten bewustzijn toen agenten hem onder controle probeerden te krijgen.
Lees meer over
Waadhoeke

Agenten kregen het verzoek om ter ondersteuning met de hulpverlening mee te gaan naar een woning aan de Franciscushof in Franeker. Bij aankomst van de agenten verzette de man zich hevig. Hierop zagen de politieagenten zich genoodzaakt om pepperspray en een stroomstootwapen te gebruiken om de man onder controle te krijgen, zo meldt de politie.

Ter plekke overleden

Toen de agenten probeerden de man onder controle te krijgen, raakte hij buiten bewustzijn. Zowel de agenten als medische hulpverleners begonnen de man tevergeefs te reanimeren. De man overleed ter plekke.

Omdat bij deze situatie agenten betrokken zijn en er een persoon is overleden, is de rijksrecherche in kennis gesteld om onafhankelijk onderzoek te doen. Dat is de standaardprocedure.

Nieuws

menu