Kantooronderzoek Waadhoeke na corona

Gemeentehuis Waadhoeke. FOTO GEMEENTE WAADHOEKE

Zolang het coronavirus rondwaart heeft het volgens de gemeente Waadhoeke geen zin onderzoek te doen naar huisvesting van de sociale dienst. Eerst moet duidelijk zijn wat thuiswerken gaat doen.
Lees meer over
Waadhoeke

Een verkenning naar goedkopere huisvesting van de sociale dienst van Waadhoeke, de SoZaWe Noardwest-Fryslân, kan de prullenbak in. De gemeenteraad, maar ook het college dat de verkenning liet uitvoeren, stelde donderdag vast dat corona alle zaken rond kantoorruimte veranderd heeft. Een motie van SAM Waadhoeke om voor mei 2021 met een nader onderzoek te komen en daarbij de huisvesting van het gemeentehuis te betrekken, werd dan ook ingetrokken.

Burgemeester Marga Waanders noemde het tijdstip niet haalbaar, maar zegde toe dat er een tijdspad komt dat duidelijk maakt wanneer al deze aspecten aan de orde komen. Zij bevestigde dat de situatie veranderd is nu werknemers door corona meer thuiswerken en digitaal werken een vlucht heeft genomen.

In de verkenning stond dat de sociale dienst goedkoper gehuisvest kan worden in nieuwbouw bij het gemeentehuis. Maar nieuwbouw is mogelijk niet nodig als er ruimte vrijkomt in het gemeentekantoor door thuiswerken. Bovendien kan nog onderhandeld worden over de huidige huurprijs.

Nieuws

menu