Huseen Alshikh-khaled uit Marsum zorgt op Prinsjesdag voor weer- en windbestendige coupes en vastzittende hoedjes: 'Echt een grote eer'

Huseen Alshikh-khaled uit Marsum treedt in Den Haag aan als Prinsjesdagkapper. Als Nederlands kampioen leerling-kapper zorgt hij dat de kuiven van ministers goed zitten, coupes van Kamerleden weer- en windbestendig zijn en hoedjes niet wegwaaien. ,,Echt een grote eer”, vindt de geboren Syriër.

Huseen Khaled (26) uit Marsum is kapper op Prinsjesdag. Hij stylet ministerskuiven en zorgt dat hoedjes van Kamerleden niet wegwaaien.

Huseen Khaled (26) uit Marsum is kapper op Prinsjesdag. Hij stylet ministerskuiven en zorgt dat hoedjes van Kamerleden niet wegwaaien. Foto: JACOB VAN ESSEN

Lees meer over
Waadhoeke
Mode en beauty

Z’n scharenset, een föhn, een krultang en een hele batterij aan haarlak, sprays en verstevigers. Huseen Alshikh-khaled (26) stapte maandagmiddag thuis in Marsum bepakt en bezakt met zijn kappersuitrusting in de auto naar Den Haag. Op de derde dinsdag van september heeft hij een bijzondere klus te klaren. Op het feest van de democratie ploft om acht uur ‘s ochtends de eerste politicus bij hem neer in de kappersstoel.

Tiptop bij de koning