Groen licht voor nieuwe manege bij Marsum

De manege bij Marsum mag een nieuwe hal bouwen.

In Marsum verrijst een nieuwe manege. De gemeenteraad van Waadhoeke stemde donderdag in met de plannen voor de bouw van een rijhal met paardenboksen aan de Rypsterdyk.

De familie Wijnstra heeft al een paardenbedrijf op die plek, maar wil uitbreiden en vernieuwen. De huidige manege, die in 2004 is gebouwd, wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuwe hal met een paardenbak. Ook is er ruimte voor 29 boksen en opslag van hooi en stro.

Het nieuwe pand wordt als volwaardige manege gebruikt, wat betekent dat er ook hippische evenementen en activiteiten mogen plaatsvinden. Verder worden er voornamelijk Friese paarden getraind. Het bedrijf gaat volledig schuil in het groen, het terrein is met bomen omzoomd. De eigenaar heeft de gemeente verzekerd dat dat zo blijft.

Vergunning

Eerder werd door de gemeente al een vergunning afgegeven voor de manege, maar dat is nooit vastgelegd in het bestemmingsplan. Ook de vergunning voor een tweede woonruimte is nooit opgenomen in een geldende planologische regeling.

Om beide gebouwen juridisch en planologisch vast te leggen wilde Waadhoeke het bestemmingsplan aanpassen en vroeg daarvoor toestemming van de gemeenteraad. De politiek stemde unaniem in met het voorstel en was enthousiast over de plannen van de paardenondernemer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Waadhoeke