Gemeenteraad Waadhoeke doet oproep aan Arriva: laat weer twee treinen per uur stoppen in Dronryp en Deinum

Foto: Anton Kappers

Alle treinen tussen Leeuwarden en Harlingen moeten weer stoppen bij Dronryp en Deinum. Die oproep deed de gemeenteraad van Waadhoeke vorige week in Franeker.
Lees meer over
Waadhoeke

Aanleiding is een tijdelijke aanpassing van de dienstregeling. Sinds 11 december rijdt de helft van de treinen op het traject Dronryp en Deinum voorbij. De wijziging leidde tot verontwaardiging bij onder andere de dorpsbelangen van Dronryp en Deinum.

Volgens vervoersbedrijf Arriva zijn ziekteverzuim en personeelstekorten de redenen voor de wijziging. Met de aanpassing van de dienstregeling zijn er minder treinen en dus minder personeel nodig tussen Harlingen Haven en Leeuwarden. De winst wordt geboekt door treinen minder lang stil te laten staan op Harlingen Haven.

Gevolg is dat reizigers op een ander tijdstip aankomen in Leeuwarden, waardoor ze hun aansluiting op bijvoorbeeld de trein naar Groningen mislopen. Door Dronryp en Deinum over te slaan, halen zij hun overstap alsnog.

CU-fractielid Bernita Hakvoort vindt dit echter een ongegronde redenering om van de afspraken in de huidige treinconcessie af te wijken, waarin staat dat er twee keer per uur een trein in Dronryp en Deinum stopt.

Nieuws

menu