Gemeente: deel je ervaringen met de nieuwe radar in Wier

De plaatsing van de nieuwe post naast de oude bol. FOTO NIELS DE VRIES

Defensie en fabrikant Thales testen tot en met vrijdag 26 maart de nieuwe radar in Wier. Gemeente Waadhoeke en de werkgroep uit het dorp roepen omwonenden op om vooral hun ervaringen te delen tijdens deze testperiode.
Lees meer over
Waadhoeke

Er wordt getest met de radar om te kijken welk effect de aanpassingen die zijn gedaan hebben op het goed of niet goed werken van de radar. Ook wordt de mogelijke invloed op elektrische apparaten in de buurt getest. Eerder kwamen er klachten binnen dat schotelantennes niet meer werkten en dat smartapparaten een eigen leven gingen leiden als de radar aan stond.

Ervaringen (of deze nou positief of negatief zijn) kunnen doorgegeven worden via een contactformulier op de website van Defensie , via het mailadres of via telefoonnummer 0800-1351.

In de testperiode draait de radar van 07:00 tot 19:00 uur, dan zijn er twee tijdblokken waarin de radar signalen uitzendt: tussen 09:00 en 11:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur. In de vroege ochtend en de avond staat de radar uit om eventuele geluidshinder te voorkomen.

Volgens de gemeente kan het vervolgens enkele maanden duren voordat er een definitieve oplossing voor de problemen met de radar is.

Nieuws

menu