Geluidswal bij Menaam moet eind 2022 afgerond zijn

Op 7 juli is begonnen met het maaien van de geluidswal FOTO: Hoge Noorden/Jaap Schaaf Foto: Jaap Schaaf

Talloze vrachtwagens voeren tot eind 2022 grond aan om de afwerking van de geluidswal bij Menaam mogelijk te maken. Er wordt alleen overdag gewerkt.
Lees meer over
Waadhoeke

De afwerking van de geluidswal bij Menaam moet voor 31 december 2022 klaar zijn. Die termijn meldt wethouder Jan Dijkstra in een memo aan de raad. In totaal moet 75.000 kubieke meter grond aangevoerd worden. De bedoeling is dat deze grond alleen van projecten binnen de provincie komt.

Friese gemeenten hanteren hetzelfde bodembeleid, gecontroleerd door de Friese milieudienst Fumo. Er kan wel grond van buiten aangevoerd worden, maar dan is het voor de Fumo lastiger om toezicht te houden.

De talloze vrachtwagens die de grond aan moeten voeren, zullen via de A31 rijden. De overlast voor de omgeving blijft daarmee beperkt omdat de wal direct bij een afslag ligt. Bovendien wordt er alleen overdag gewerkt.

Of de 75.000 kubieke meter voldoende is, moet nog blijken. Er is rekening gehouden met een halve meter begroeiing op de wal. Mocht dit hoger zijn, dan moet meer grond aangevoerd worden. Dat kan bepaald worden als de hele wal gemaaid is.

Nieuws

menu