Franeker startklaar voor stroom jonge bollebozen en wetenschappers in de dop met uitverkocht festival Expeditie Next

Er hangt een vrolijke, licht zenuwachtige sfeer in het centrum van Franeker op de day before. Alles uit de kast voor het nationale wetenschapsfestival Expeditie Next. De oude universiteitsstad stroomt vrijdag vol met duizenden jonge bollebozen en wetenschappers in de dop.

Franeker maakte zich donderdag klaar voor de grote dag: Expeditie Next. De oude universiteitsstad verwacht vrijdag duizenden kinderen en ouders op de nationale wetenschapsdag.

Franeker maakte zich donderdag klaar voor de grote dag: Expeditie Next. De oude universiteitsstad verwacht vrijdag duizenden kinderen en ouders op de nationale wetenschapsdag. Foto: Catrinus van der Veen

Lees meer over
Waadhoeke

De hele week hangt er al een verwachtingsvolle sfeer in Franeker. Er staat een enorme happening op stapel. Expeditie Next strijkt neer in de oude universiteitsstad. Alle 5000 kaarten voor het nationale wetenschapsfestival zijn in de voorverkoop verkocht aan opa’s en oma’s en ouders, die vrijdag massaal met hun kroost naar het stadshart komen. Franeker is voor één dag weer in vertrouwde academische sfeer gedompeld.

De vloer is lava

Nieuws

menu