Franeker bedrijf zet partybussen stil vanwege ophef over studentenfeestje

De studenten uit Groningen in de partybus.

Boostbussen, onderdeel van Kooistra Reizen uit Franeker, zet de partybussen de komende tijd stil. Dit gebeurt naar aanleiding van commotie die donderdag ontstond om een studentenfeestje van twee jaarclubs van studentenvereniging Vindicat in een van de bussen.
Lees meer over
Waadhoeke

De studenten feestten woensdagavond in een partybus van het bedrijf. Boostbussen biedt aan ‘coronaproof’ op pad te gaan, maar daar was toen geen sprake van: vrijwel niemand in de bus droeg een mondkapje.

Het bedrijf erkent vrijdag in een statement op Facebook dat het mis is gegaan met het naleven van de regels. „Wij hadden als bedrijf de busreis moeten stoppen. Regels hebben weinig zin als daar niet op gehandhaafd wordt en er kan niet altijd van uit worden gegaan dat reizigers die verantwoordelijkheid zelf nemen.”

Bedrijf gaf niet doelbewust ‘coronafeestjes’

Dat het bedrijf doelbewust ‘coronafeestjes’ geeft, is volgens Boostbussen wel onjuist. Zo worden reizigers gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen en geldt er een mondkapjesplicht. Op die plicht is een aantal keer gewezen, zo zegt het bedrijf. „Wij hebben de reizigers tevergeefs gevraagd zich aan de regels te houden.”

Als kanttekening meldt het bedrijf nog dat alle medewerkers - er stond onder meer een medewerker van het bedrijf achter de draaitafel in de bus - wel allemaal een mondmasker hebben gedragen.

Vindicat heeft een mannenjaarclub en een vrouwenjaarclub voor de rest van het jaar geschorst vanwege het incident. De studentenvereniging benadrukt dat het feestje op eigen initiatief georganiseerd was en niet vanuit de vereniging. Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen wil dat er een onderzoek komt naar wie het feestje wel heeft georganiseerd.

Nieuws

menu