In drugslaboratorium Minnertsga werd ten tijde van inval amfetamine geproduceerd: politie houdt drie mensen aan

De politie heeft vrijdagochtend een drugslaboratorium gevonden aan de Lange Dyk in Minnertsga. Er werden invallen gedaan in een loods in de straat en een woning, in de woning is het lab aangetroffen.
Lees meer over
Waadhoeke

In het lab werd amfetamine geproduceerd, agenten vonden grondstoffen en een kleine hoeveelheid eindproduct. Tijdens de inval was het lab in werking.

Bij de invallen was onder meer de Dienst Speciale Interventies (DSI) betrokken. Zij hebben de Bearcat, een zwaar gepantserd voertuig, ingezet. Tijdens de invallen hing er een politiehelikopter in de lucht, „omdat je maar nooit weet wat er kan gebeuren”, vertelt een politiewoordvoerder. Ook stond er een ambulance paraat.

In onderstaande video toont de politie beelden vanuit het drugslab:

Drie aanhoudingen

Er zijn drie aanhoudingen verricht: het gaat om een 71-jarige vrouw uit de gemeente Waadhoeke, een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 41-jarige man uit Deventer. Ze worden nog verhoord. Uit onderzoek moet blijken wat hun rol is geweest bij de productie van de drugs. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

De politie was nog lange tijd in grote getale aanwezig om alles veilig te stellen en onderzoek te doen. „Dat kost enige tijd”, meldde de politie op Twitter. Het drugslab wordt nog ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), dat team is gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen.

Nieuws

menu