Dorpsbelang noemt Mûntsewei 'zorgwekkend'

De Mûntsewei vorig jaar in slechte toestand. FOTO LC

Dorpsbelang Oosterbierum doet opnieuw een poging om passeerstroken langs de onveilige Mûntsewei in het nabij gelegen Klooster Lidlum te krijgen.
Lees meer over
Waadhoeke

Eind vorig jaar trok Dorpsbelang Oosterbierum bij de gemeente Waadhoeke aan de bel over de onveilige situatie van de Mûntsewei, nu wordt de situatie ,,zorgwekkend’’ genoemd. Voorzitter Rintje Visser van Dorpsbelang Oosterbierum Klooster Lidlum schrijft dit in een brief aan de raad.

Fietsers onderuit

Zwaar verkeer dat alsmaar toeneemt, trekt diepe sporen naast de weg. De modder van die sporen veroorzaakt gladheid waardoor fietsers onderuitgaan. Schoolgaande jeugd vanuit Oosterbierum en Klooster Lidlum gebruikt de route veel om naar de scholen in Franeker te gaan. 

Vorig jaar werd de situatie penibel toen wegens werkzaamheden in Tzummarum dit dorp niet bereikbaar was en verkeer de Mûntsewei als uitwijkroute nam. Dorpsbelang vroeg de gemeente toen passeerstroken aan te leggen.

Niet onveilig

De gemeente noemde de weg echter ,,niet onveilig’’. De situatie kwam volgens Waadhoeke ,,door een uiterst nat najaar.’’ Passeerstroken kwamen er niet, wel werd de berm hersteld.

Het steekt de dorpen dat ze dit jaar niet tijdig ingelicht werden over het hervatten van de werkzaamheden in Tzummarum en dat waarschuwingsborden niet aangepast werden. ,,Op het smalle landweggetje reden vaak rijen vrachtwagens achter elkaar. Bij tegenliggers kon niemand meer een kant op.’’ Dit is de reden dat weer om permanente passeerstroken wordt gevraagd. 

Nieuws

menu