ChristenUnie wil weten wat effect coronasteunmaatregelen in Noord-Friesland is

De coronacrisis hakte bij er horeca-ondernemers op de Wadden stevig in. ,,Als je ziet dat de zaken slecht gaan, ga je toch aan jezelf twijfelen’’.

De ChristenUnie vraagt Gedeputeerde Staten welk effect de maatregelen uit het coronaherstelpakket hebben op het noorden van de provincie. Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het economisch herstel in die regio achterblijft bij andere gebieden.
Lees meer over
Waadhoeke
Achtkarspelen
Ameland
Dantumadiel
Harlingen
Noardeast-Fryslân
Schiermonnikoog
Terschelling
Vlieland

Noord-Friesland kent een krimp van 3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019. In driekwart van de regio’s in het land is de economie weer op het niveau van voor de coronacrisis.

,,Bij het vaststellen van het tweede herstelpakket hebben wij gericht aandacht gevraagd om middelen in te zetten waar de krimp het grootst is en de veerkracht het minst”, zegt ChristenUnie-Statenlid Matthijs de Vries, die hoopte op betere cijfers.

De partij wil weten wat men kan doen om de economie in het noorden alsnog vooruit te helpen. De Vries is vooral geïnteresseerd in het Waddengebied. ,,Gelukkig is het daar de laatste maanden druk: veel overnachtingsmogelijkheden zijn volgeboekt”, weet hij. ,,Hopelijk draagt dat bij aan een sneller economisch herstel.”

Nieuws

Meest gelezen