Burgemeester van Groningen wil onderzoek naar studentenfeestje in Franeker partybus

De studenten uit Groningen in de partybus.

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen laat uitzoeken wie een feestje heeft georganiseerd aan boord van een partybus.
Lees meer over
Waadhoeke

Beelden van het feestje, waarop het er niet coronaproof aan toe ging, kwamen donderdag naar buiten via onder meer deze site. Te zien zijn studenten die in de bus dicht op elkaar aan het dansen en zingen zijn, zonder mondkapje. Het zou gaan om leden van het Groninger Studentencorps Vindicat.

Volgens de woordvoerder van de burgemeester is er sprake van een „oerdomme actie”, die vermoedelijk niet van de vereniging is uitgegaan. „Net als dat de burgemeester niet alle inwoners aan een touwtje heeft, geldt dat ook voor de Senaat van Vindicat.” Er wordt in elk geval contact gezocht met de busmaatschappij uit Franeker en met Vindicat zelf. De woordvoerder wil niet vooruitlopen op mogelijke sancties.

Voorzitter ‘piswoest’

De voorzitter van het bestuur van Vindicat, Wessel Giezen, zegt tegen Hart van Nederland dat het feestje inderdaad niet door de vereniging is georganiseerd. „Ik ben er piswoest over. Dit gaat tegen alle normen in. Ik snap niet hoe jij als alle horeca dicht is in zo’n bus kan stappen”, aldus Giezen in het nieuwsprogramma. Hij wijst erop dat de vijftien tot twintig leden die aan het feestje deelnamen, zowel mannen als vrouwen, voor een jaar zijn geschorst.

Het betreffende busbedrijf uit Franeker, Boostbussen, adverteert met ‘coronaproof tours door heel Nederland’.

Nieuws

menu