Brand in verzorgingshuis Beuckelaer Sint Annaparochie

FOTO LC

In verzorgingshuis Beuckelaer in Sint Annaparochie heeft dinsdagochtend brand gewoed. Om 5.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer. Het korps van het dorp was snel ter plaatse, de kazerne zit bijna naast Beuckelaer. Rond 6.50 uur was de brand onder controle.
Lees meer over
Waadhoeke

De brandweer van Sint Annaparochie constateerde hevige rookontwikkeling en er werd opgeschaald naar Grip1. De korpsen van Menaam, Marsum, Stiens en een hoogwerker van de Leeuwarder brandweer kwamen assisteren.

Het lijkt erop dat de brand is ontstaan in een meterkast in één van de appartementen door een gebroken waterleiding. Deze spoot op het meterbord waardoor er enorme rookontwikkeling ontstond. De brandweer werd door de nachtdienst ingeschakeld.

Het appartement waar de brand is ontstaan en het appartement ernaast werden ontruimd. De bewoners hoefden niet naar buiten, maar zijn verzameld in de kantine. Bij de ontruiming door het personeel en de brandweer zijn de coronamaatregelen in acht genomen.

Rond 7.20 uur werd het pand vrijgegeven door de brandweer. Het pand is gelucht en de gangen zijn geventileerd. De bewoner van het appartement waar de brand is ontstaan is tijdelijk ondergebracht op een andere kamer.

Bij de brand is niemand gewond geraakt, twee bewoners zijn nagekeken door medici maar hoefden niet behandeld te worden.

Nieuws

menu