Boer Boris (uit de populaire kinderboekenreeks) wordt tot leven gewekt in het Franeker theater

Boer Boris is de hoofdpersoon van de gelijknamige kinderboekenserie. Al tien jaar lang beleeft hij avonturen op zijn boerderij. Speciaal voor deze verjaardag kwamen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar theater De Koornbeurs in Franeker waarin Boer Boris met zijn machines rondscheurt en de boerderijdieren tot leven werden gewekt.

Boer Boris is de hoofdpersoon van de gelijknamige kinderboekenserie. Al tien jaar lang beleeft hij avonturen op zijn boerderij. Speciaal voor deze verjaardag kwamen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar theater De Koornbeurs in Franeker waarin Boer Boris met zijn machines rondscheurt en de boerderijdieren tot leven werden gewekt. Foto: Catrinus van der Veen

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris op papier allemaal avonturen op en rond zijn boerderij. Maar woensdagmiddag werd de hoofdpersoon van de populaire kinderboekenreeks tot leven gewekt in het theater.
Lees meer over
Waadhoeke

Het podium van De Koornbeurs in Franeker veranderde in een grote kijkdoos waarin twee technici Boris, zijn rode trekkertje, een serie machines en alle boerderijdieren een spannend avontuur lieten beleven. Tientallen kleuters en hun ouders of verzorgers zaten op het puntje van de stoel. Boer Boris kreeg een cadeau, hij schoot te hulp met zijn trekker en kwam in actie toen de technici ruzie begonnen te maken. Want uiteindelijk is Boer Boris de baas. Op papier, maar ook op de planken.