Nieuw GGZ-hoofdkantoor in Franeker zou gouden bloem worden, maar door bezuinigingen krijgt het ontwerp hele andere vorm

Op het terrein van de GGZ in Franeker verrijst een nieuw hoofdkantoor. Een bijzonder ontwerp in de vorm van een bloem sneuvelde vanwege de kosten.

De entree van het nieuwe GGZ-hoofdgebouw in Franeker.

De entree van het nieuwe GGZ-hoofdgebouw in Franeker. Beeld: Onix Architecten

Lees meer over
Waadhoeke

Hûs en Hiem is ook te spreken over het alternatief, maar mist wat uitnodigende fleur. Op het terrein Groot Lankum in Franeker is GGZ-Friesland volop aan het vernieuwen met woonvormen en nieuwe panden. Ook het hoofdkantoor van de instelling wordt een gloednieuw gebouw, waar ruimte is voor een winkel met spullen van de dagbesteding, kantoren, spreekkamers en een restaurant. Architenbureau Onix in Groningen maakte een ontwerp voor het pand dat een prominent en een krachtig uitnodigend gebaar moet maken in het omliggende zorgpark.

Bloemblad in het park

Nieuws

menu