Bewoners Talant naar pand Kening State in Franeker

Kening State, het voormalige Groot Lankum FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Kening State gaat verder onder een nieuwe zorgverlener met de naam Het Gouden Hart Franeker. Ook Talant huurt een deel van het pand.
Lees meer over
Waadhoeke

Martenahiem in Franeker, de plek van Talant voor wonen en dagbesteding, verhuist naar Kening State. Dit grootste monumentale pand van Friesland, het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Groot Lankum, is sinds eind 2015 een woongzorgcentrum.

De cliënten van Martenahiem worden ouder en zijn gebaat bij zorg die meer aansluit bij hun behoefte, zegt woordvoerder Matthijs Bergsma van Alliade, waar Talant onder valt. De verhuizing staat in november gepland. Martenahiem wordt daarna tijdelijk gebruikt door een andere groep.

Het vastgoed van Kening State werd eind 2018 overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij Aedifica. Dit jaar kwam er weer een nieuwe zorgverlener in het pand, de derde sinds 2015. Het Gouden Hart nam de exploitatie over van The Blueprint Group. Het Gouden Hart is onderdeel van het van oorsprong Franse zorgbedrijf Korian. Van de 67 zorgappartementen en 13 zorghotelstudio’s huren zij er respectievelijk 48 en 3. Kening State blijft op het pand staan, maar het gaat verder onder de naam Het Gouden Hart Franeker.

Nieuws

menu